Čudujeme sa, že nás niečo bolí, že sme ochoreli, ale nad zložením stravy sa ani trochu nepozastavujeme. Nedávame si do súvislosti jedlo a zdravie. Od tých chorých často počujem vetu: „Veď aj ostatní jedia to isté a nie sú chorí...¨ Áno, nie sú všetci rovnako postihnutí za nešetrné zaobchádzanie so svojim telom. No zlá strava sa v neskoršom veku prejaví na každom organizme. Nie starobou prichádzajú choroby, ale veľkým nahromadením toxínov tele.
Vzdelávame sa, nasávame vedomosti z rôznych oblastí, ale akoby to najdôležitejšie nebolo pre nás podstatné. Načo sú nám školy, keď nevieme, že to najdrahšie čo vlastníme na materiálnej úrovni, je naše telo, že zdravá strava a zdravie úzko súvisia. Z čoho môže fungovať telo, keď nie z toho, čo doň dáme? Jedlo je stavebným materiálom tela. To môže fungovať len zo stravy. Môžeme jesť donekonečna tú chemicky upravovanú „mŕtvu¨ stravu a naše telo bude stále dokonale zdravé? Môžeme sa donekonečna dobrovoľne „otravovať¨ a pritom očakávať, že neochorieme?